top of page

Group

Public·25 members

Urari De Paste In Limba Maghiara


Urări de Paște în limba maghiară
Paștele este una dintre cele mai importante sărbători creștine, care celebrează învierea lui Iisus Hristos. În funcție de tradiția bisericească, Paștele poate fi sărbătorit la date diferite, fie după calendarul gregorian (Paștele Catolic și Protestant), fie după calendarul iulian (Paștele Ortodox). În acest articol, ne vom concentra pe urările de Paște în limba maghiară, vorbită de aproximativ 13 milioane de oameni, în special în Ungaria, dar și în România, Slovacia, Serbia și alte țări.


Download: https://shurll.com/2w4oM0


Cum se spune "Hristos a înviat!" în maghiară?
Forma tradițională de salut cu ocazia Paștelui este "Hristos a înviat!", la care se răspunde "Adevărat a înviat!". Această formulă este folosită de creștinii din întreaga lume, indiferent de confesiune. În limba maghiară, această formulă se spune astfel:  • Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!
Această expresie se traduce literal ca "Cristos a înviat! Cu adevărat a înviat!" și se pronunță aproximativ ca "Krisstus feltamadt! Valoban feltamadt!"


Cum se spune "Paște fericit!" în maghiară?
O altă formă de urare cu ocazia Paștelui este "Paște fericit!", care exprimă dorința de bucurie și pace pentru cei dragi. În limba maghiară, această urare se spune astfel:  • Boldog húsvéti ünnepeket!
Această expresie se traduce literal ca "Fericite sărbători de Paște!" și se pronunță aproximativ ca "Boldog husveti unnepeket!"


Cum se scriu felicitările de Paște în maghiară?
Dacă vrei să trimiți o felicitare de Paște în limba maghiară, poți folosi una dintre următoarele expresii:  • Kívánok neked és családodnak áldott és békés húsvéti ünnepeket! - Îți doresc ție și familiei tale un Paște binecuvântat și plin de pace!  • Húsvéti tojásokkal teli kosarat és sok szeretetet kívánok neked! - Îți doresc un coș plin cu ouă de Paște și mult dragoste!  • Húsvét alkalmából sok boldogságot és egészséget kívánok neked és szeretteidnek! - Cu ocazia Paștelui, îți doresc multă fericire și sănătate ție și celor dragi!  • Kellemes ünnepeket és sok húsvéti nyuszit kívánok neked! - Sărbători frumoase și multe iepurași de Paște îți doresc!
Surse
About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page